Naczynia BIO

/

naczynia bio jednorazowe

Wśród wielkiego wybory naczyń jednorazowych, wiele firm w swojej ofercie ma w 100 % biodegradowalne naczynia wykonane z naturalnych produktów, które są przyjazne dla środowiska. Np. seria naczyń Sucadrops wykonana z biomasy pochodzącej z włókien trzciny cukrowej, które są odpadem podczas produkcji cukru trzcinowego. Ten materiał wykorzystuje się do produkcji bardzo szerokiej gamy produktów jak: miski, talerze czy filiżanki. Naczynia te mają zdecydowanie więcej zalet w porównaniu do zwykłych jednorazowych naczyń, pomijając fakty ekologiczne i ich biodegradowalności, są bardzo estetycznie wykonane i jak najbardziej można serwować na nich ekskluzywne i fantazyjne dania, podczas eleganckich przyjęć w plenerze. Mają bardzo nowoczesny kształt, neutralne kolory i stanowią świetne rozwiązanie dla organizatorów imprez.

Wszystkie wyroby z biomasy są odpowiednie do dań na ciepło, można je mrozić, używać w piecach konwekcyjno - parowych oraz używać podczas podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych.Naczynia te potrzebują zaledwie 8 tygodni aby ulec rozłożeniu, tak więc nie mają negatywnego wpływu na środowisko podczas ich produkcji jak i po ich użyciu.